Man met explosief aangehouden in Vlaardingen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen dinsdag, 20 februari, werd een 19-jarige man uit Strijen aangehouden in Vlaardingen in het onderzoek naar een reeks explosies. De politie werd gealarmeerd toen het gedrag van de man opviel in de Gretha Hofstralaan. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden.

Verdachte vuurwerk in achtergelaten tas

De man liet een tas achter, waarin zwaar illegaal vuurwerk werd aangetroffen. Dit type vuurwerk wordt ook gebruikt bij explosies en is strafbaar om te bezitten. Het explosief is onschadelijk gemaakt door explosievenverkenners van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en is voor onderzoek in beslag genomen.

Verband met reeks explosies in Vlaardingen

De 19-jarige verdachte wordt momenteel verhoord. Het onderzoek richt zich op de vraag of er een verband is met de reeks explosies die eerder in Vlaardingen plaatsvonden.

Verscherpt toezicht in Vlaardingen blijft

Politie, gemeente en particuliere beveiligers blijven zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig in Vlaardingen. Het onderzoek naar de explosies en de betrokkenheid van personen bij de uitvoering hiervan gaat onverminderd door. Het is van groot belang dat verdachte situaties worden gemeld.