Twee minderjarigen aangehouden in Vlaardingen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Twee minderjarige jongens, 15 en 16 jaar oud, zijn aangehouden in Vlaardingen. Ze werden in de nacht van donderdag op vrijdag gecontroleerd in de omgeving van de Gretha Hofstralaan. De aanhouding vond plaats in het kader van het verscherpte toezicht in de stad.

Verdachte goederen

De jongens, afkomstig uit Rotterdam en Krimpen aan den IJssel, bleken in het bezit te zijn van goederen die gebruikt kunnen worden bij het plegen van aanslagen. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Er wordt onderzocht of er een verband is met de recente reeks explosies in Vlaardingen.

Beperkingen voor minderjarigen

Beide jongens zitten momenteel in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Onderzoek naar explosies

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de reeks explosies in Vlaardingen en de achtergronden daarvan. Dit heeft reeds tot meerdere aanhoudingen en veroordelingen geleid. Niet alleen rechercheurs, maar ook (wijk)agenten zijn nauw betrokken bij dit onderzoek en besteden hier dagelijks tijd en aandacht aan. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de gemeente en het Openbaar Ministerie.

Oproep tot melden

Informatie over wie betrokken zijn en wie de opdrachtgevers zijn, blijft welkom. Melden is van groot belang. Ziet u iets verdachts of heeft u informatie? Meld dit dan altijd. Dit kan ook anoniem via Team Criminele Inlichtingen.