Overval op tabakszaak in Vlaardingen

6 maanden geleden gepubliceerd

Een tabakszaak aan de Reigerlaan in Vlaardingen werd op 13 oktober 2023 rond 17.45 uur overvallen. De politie meldt dat een man met een mes de winkel betrad en onder dreiging daarvan een onbekend geldbedrag wist te bemachtigen. Hij vluchtte na de overval de winkel uit. Er raakte niemand gewond.

Omschrijving verdachte

Volgens de twee werknemers in de winkel was de overvaller een jongeman, gekleed in het zwart met een bivakmuts en een groot mes. Hij zou naar de kassa zijn gelopen en geld hebben geëist, waarbij hij het mes op een medewerker richtte. Uit angst voor hun veiligheid legde een andere medewerker het geld uit de kassa op de toonbank, waarna de verdachte het geld pakte en de winkel uit vluchtte.

De verdachte wordt door getuigen beschreven als een witte of licht getinte man van ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een bivakmuts en was ongeveer 180 centimeter lang. Zijn outfit bestond uit een zwarte hoodie, zwarte joggingsbroek, zwarte schoenen en groen met gele handschoenen. Hij ging er vandoor in de richting van de Parijslaan.

Politieonderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart in de omgeving, maar heeft de dader nog niet kunnen vinden. Er zijn gesprekken gevoerd met getuigen, een buurtonderzoek uitgevoerd en er wordt gezocht naar mogelijke camerabeelden. De politie roept mensen op die iets hebben gezien of aanvullende informatie hebben, om contact op te nemen. Ook beeldmateriaal van deurbellen of dashcams die mogelijk iets hebben vastgelegd, zijn welkom.